Nyilvánosság‎ > ‎

Sajtóközlemények

http://os.mti.hu/hirek/83897/a_budapesti_politechnikum_alapitvany_kozlemenye


http://os.mti.hu/hirek/98751/a_budapesti_politechnikum_alapitvany_kozlemenye

Lezárult a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációja érdekében európai uniós támogatással megvalósuló "Egyedül nem megy – befogadó intézmények együttműködése" c. projekt.

 A négy közoktatási intézmény konzorciuma (vezető: Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola, tagok: Újbudai Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola; Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium Kincskereső Tagiskolája és Beszélj Velem Alapítványi Egységes Gyógypedagógiai, Módszertani Intézmény) 29.319.779 Ft támogatású TÁMOP-3.4.2.A-11/1-2012-0011 projektje 2013. február 1. és 2014. július 31. között valósult meg.

Célja egy olyan pedagógiai környezet létrehozása volt, amely csökkenti a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációjának nehézségeit, segíti a sikeres óvodai-iskolai és általános iskolai-középiskolai átmenetet és javítja a továbbtanulási és munkaerő-piaci esélyeiket.

Az intézmények vezetői és pedagógusai továbbképzéseken vettek részt, tanácsadói szolgáltatást vettek igénybe, szervezetfejlesztést hajtottak végre, jó gyakorlatokat és egyénre szabott átvezetési, fejlesztési és utánkövetési terveket adaptáltak és valósítottak meg, attitűdformáló programot szerveztek. Számos diagnosztikai, IKT és fejlesztő eszköz, digitális taneszköz, továbbá speciális bútor beszerzésére került sor.