Nyilvánosság‎ > ‎

Nyitó rendezvény

Meghívó
TÁMOP-3.4.2.A-11/1-2012-0011
Az „Egyedül nem megy – befogadó intézmények együttműködése“ projekt
nyitórendezvényére


Nagy örömmel tudatjuk, hogy konzorciumunk (vezető: Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközépiskola, tagok: Laborc Általános Iskola, Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium Kincskereső Tagiskola és Beszélj Velem Alapítványi Óvoda, Egységes Gyógypedagógiai, Módszertani Intézmény) támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program Sajátos nevelési igényű gyermekek integrációja c. pályázati felhívásán.

A projekt nyitó rendezvényére 2013. február 15-én 15.00 és 19.00 óra között kerül sor a Közgazdasági Politechnikum (1096 Budapest, Vendel u. 3.) színháztermében, ahová minden érdeklődőt sok szeretettel várunk.
 
 
 
 
 
  


Nyitó rendezvény
Jegyzőkönyv

Ideje: 2013. február 15., 15.00-19.00
Helyszíne: Közgazdasági Politechnikum, 1096 Budapest, Vendel u. 3., színházterem
Résztvevők:    Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközépiskola – 10 fő,
Laborc Általános Iskola – 12 fő
Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola – 17 fő
Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium Kincskereső Tagiskola – 6 fő
Beszélj Velem Alapítványi Óvoda,Egységes Gyógypedagógiai, Módszertani Intézmény – 9 fő
1.    Varga Adrienne projektmenedzser köszönti a partnerintézményeknek a projektben részt vevő pedagógusait, majd kéri, hogy minden intézmény röviden mutatkozzon be.
2.    A Közgazdasági Politechnikum bemutatkozása – Nagy Ilona igazgatóhelyettes
3.    A Laborc Általános Iskola bemutatkozása – Fikár Ildikó igazgató
4.    A Montágh Imre Iskola bemutatkozása – Gera Krisztina igazgatóhelyettes
5.    A Kincskereső Iskola bemutatkozása – Andóné Nagy Katalin igazgató
6.    A Beszélj Velem Alapítványi Óvoda bemutatkozása – dr. Kopp Miklósné kapcsolattartó
7.    Szabó Tünde szakmai vezető bemutatja a szakmai tanácsadót, Jenei Andreát, és összefoglalja a projekt szakmai tartalmát.
8.    Nagy Alice Zita pénzügyi vezető ismerteti a projekt legfontosabb pénzügyi szabályait.
9.    szekciók – 1 pénzügyi + 7 szakmai team
A teamtagok ismerkedése egymással, feladataikkal, elérhetőségek összegyűjtése, időpontok egyeztetése.

Szünet – 15 perc

Esélyegyenlőségi képzés
A képzés tárgya: a TÁMOP-3.4.2.A-11/1-2012-0011 azonosító számú projektbe bevont fogyatékos célcsoport tagokkal kapcsolatban a diszkriminációmentesség és az egyenlő bánásmód érvényesítésének feladatai és eszközei, a fogyatékos emberek helyzetének sajátosságai; a jogszabályi keretek megismerése.
A képzés célja: az intézményeken belüli esélyegyenlőség érvényesítése és az egyenlő bánásmód biztosítása, a befogadó intézményi légkör és gyakorlat kialakítása, fenntartása, a diszkriminációmentes és egyenlő esélyeket biztosító szervezeti kultúra kialakítása.

Szünet – 15 perc
Környezeti fenntarthatósági tudásmegosztás:
A képzés tárgya: a hulladékminimalizálás és energiatakarékosság módja, az iskolai/óvodai szelektív hulladékgyűjtés, az, egészséget kímélő környezet kialakítása (világítás, zöld növények, szellőzés stb.), a gyermekek egészséges táplálkozása - büfé, ebédlő; kerékpártároló kialakítása, környezeti szempontok alkalmazása az eszközök, termékek, alapanyagok, szolgáltatások beszerzésénél, helyszínválasztáskor környezetbarát közlekedés (elérhetőségi) szempontok érvényesítése
A képzés célja: környezettudatosság kialakítása a részt vevő intézményekben és a választott körülményekben (tudásmegosztás helye, módja).