Képzések‎ > ‎

Az együttnevelés pedagógiai gyakorlatának támogatása

A 60 órás képzés célja, hogy a befogadó iskolák többségi és gyógypedagógusait felkészítse az inklúzió elméletére és gyakorlatára. A résztvevők
•    megismerkednek az inkluzív nevelés intézményi folyamatainak azonosításával, kialakításával, fejlesztésével,
•    felkészülnek azoknak az attitűdöknek és kompetenciáknak a kialakítására, amelyekkel az együttnevelés megvalósítható a konzorciumban részt vevő intézményekben.

A hatvan órás képzés  első harminc órája  2013.április 18-19-20-án került megrendezésre a Közgazdasági Politechnikumban. A képzést Mészárosné Kőpataki Mária vezette. Az első napon a résztvevők megismerkedtek az integráció történeti alakulásával Európában és Magyarországon. Saját élményű gyakorlatokkal összegyűjtötték mindazokat a pedagógusi attitűdöket és kompetenciákat, melyek a sikeres integráció feltételei.  A második napon a sajátos nevelési igény kategóriáinak megismerése történt.  A harmadik napon a pedagógus és a szülők kompetenciáinak megvitatása után az együttnevelést végző pedagógusok és szakemberek együttműködését, a szervezet működését vizsgálták a résztvevők. 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   

2013. május 30-31-június 1.

A második kurzuson a befogadó iskolák konkrét feladatait, a pedagógusok felkészülésének lépéseit tanulták meg a résztvevők. A tanfolyam résztvevői fejlesztési tervet, óravázlatot  készítettek, melyben a tanult ismeretek gyakorlatban történő  alkalmazását mutatták be.